Hírek

Tanévnyitó istentisztelet és akadémiai közgyűlés

“Féljétek az Istent, és adjatok neki dicsőséget!” (Jel 14,7)

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia

2020. szeptember 6-án, vasárnap 14 órai kezdettel tartja évnyitó istentiszteletét és akadémiai közgyűlését a Sárospataki Református templomban.

A 2020. tavaszi félév végén elmaradt évzáró miatt jelen alkalommal kerül sor a diplomák átadására, az exmisszus-gyakornokok kibocsátására, valamint a református hitoktatók, lelkipásztori munkatársak és diakóniai specializáción végzettek fogadalomtételére. Hagyományaink szerint 13.30 órától a Református Kollégium főépületének kapualjában köszönnek el a végzős hallgatók, innen vonulunk át együtt a templomba.

Az évnyitó minden kedves résztvevőjét kérjük az egészségügyi válsághelyzetre vonatkozó eljárási rend betartására! Az eljárási rend letölthető itt.

Különösen kérjük az alábbi előírások betartását, illetve tudomásul vételét:

1. Az évnyitó alkalmon csak oktatóink, a külön meghívót kapott vendégek, nappali tagozatos hallgatóink, a jutalomban részesülő és diplomájukat átvevő végzett hallgatók vehetnek részt. Nappalis hallgatóinkkal kísérő nem érkezhet, a diplomát átvevő végzett hallgatóinkkal maximum két fő kísérő lehet jelen.

2. Presbiterképzős hallgatóink bizonyítványosztását későbbi időpontra halasztjuk, erről majd értesítjük őket. Az évnyitón nem vesznek részt.

3. Az évnyitó alkalmon a 1,5 méteres védőtávolság tartása, a maszk viselése és a bejáratnál történő kézfertőtlenítés kötelező.

4. Az évnyitó alkalmon a kézfogást a diplomák átadásakor mellőzzük.

5. Az évnyitó online közvetítése honlapunkon lesz megtekinthető.